Trickle Filter

Trickle Filter

Trickle Filter | VSZeeland

Trickle Filter | VSZeelandFiltratie wordt als belangrijkste punt gezien voor het houden van een Koi vijver. Alle vissen produceren afvalstoffen welke uit het water gefilterd of gezuiverd moeten worden. Een Trickle Filter is een filter voor biologische omzetting van schadelijke stoffen en voor het verrijken met zuurstof van het vijverwater.

Werking
Het Trickle Filter is opgebouwd uit meerdere opeen gestapelde reservoirs met daar bovenop het door VSZeeland geïnnoveerd technologisch Triangle Water Flow Module. Door dit systeem wordt het water door openingen in de vorm van een driehoek drukloos verspreid over het eerste reservoir. Mede door dit ontwerp is er een breed scala aan capaciteit van energiezuinige pompen mogelijk, zonder aanpassingen aan het Trickle Filter.

De bodems van de reservoirs zijn elk voorzien van een rooster. Op deze roosters komt een laag van poreus filtermateriaal te liggen waardoor het vijverwater als een douche naar het volgende reservoir valt.
Op deze manier kan het vallende water zich rijkelijk mengen met zuurstof.
Een groot voordeel hiervan is dat in deze zuurstofrijke omgeving een enorme ontwikkeling van bacteriën plaatsvindt.

In het poreuze materiaal groeien bacteriën die een bijdrage leveren aan de biologische afbraak van vervuiling wat zich in het vijverwater bevindt.
Het Trickle Filter kan hierdoor goed ingezet worden als biologisch filter.
Daarbij komt het vijverwater wat extra verrijkt is met zuurstof de groei van de Koi ten goede.

Onderhoud
Het onderhouden van het Trickle Filter kan op een gemakkelijke manier gedaan worden. Ieder reservoir kan namelijk aan de achterkant worden geopend waardoor het filtermedium onderhouden of vervangen kan worden zonder het Trickle Filter te moeten demonteren.

In het kort
Het Trickle Filter draagt door de zuurstoftoevoeging aan het water bij aan een goede waterkwaliteit en groei van de Koi.
Door het Triangle Water Flow Module en het gemak in onderhoud is dit Trickle Filter een ware aanwinst voor iedere Koi liefhebber